Fashion/Fashion Spot

Inspiration: Handig website voor fashionista’s!

4515797_2000

Soms heb je geen idée wat je aan moet trekken. Daar is een handige website voor: Lookbook.nu. Het is een wereldwijde community waar fashionista’s hun outfit laten zien. Dus voor oneindig inspiratie ben je op de juiste plek. Ben je benieuwd naar deze fashionblog? Lees dan snel verder!

Lookbook.nu is opgericht door Yuri Lee in 2008. Yuri wou een website dat een inspiratiebron was voor fashionista’s om aan elkaar outfits te delen. Tegenwoordig is het een website met 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand.

Werkwijze
Lookbook.nu is een gratis platform waar je zelf een foto van je outfit kan toevoegen. Alle looks op Lookbook worden geplaatst door de gebruikers zelf. De gebruiker kan op een outfit stemmen door op de knop ‘hype’ te drukken. De looks met de meeste ‘hypes’ worden weergegeven op de homepage. Ook kun je op een ‘hartje’ drukken. Dit doe je als je een outfit helemaal te gek vind. Verder kan je een reactie plaatsen bij een foto.

Gebruikers
De site is bedoeld voor fashion liefhebbers over de hele wereld. De leeftijd van deze fashionistas zit – voor een groot deel – tussen de 18 en 28 jaar. Maar liefst 20% van de gebruikers is man en 80% is vrouw. De meeste gebruikers hebben een eigen fashionblog.

Tips & Trics
Fashionista’s zetten onder hun foto, waar ze hun outfit vandaan hebben. Dit kan door middel van het taggen van het merk of winkel. Op de tag kan je vervolgens klikken en dan kom je terecht op de pagina van het desbetreffende merk/winkel. Je kunt op de tag klikken en zo kom je uit op de pagina van het desbetreffende merk. Zo inspireren de gebruikers van Lookbook andere fashionista’s of inspiratieloze outfit mensen,  door vernieuwde combinaties te laten zien.

Wat vind jij van Lookbook.nu en ken jij de website?

lookbook-inspiration-2

Advertenties

One thought on “Inspiration: Handig website voor fashionista’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s