Movie

Must-see Movie: Making A Murderer

Making-a-Murderer

‘Maar.. hij is onschuldig. Dit is te bizar voor woorden.’ Na het zien van de wereldwijde kijkcijferhit: Making A Murderer, blijven we verbijsterd achter. Netflixers kijken het massaal en delen massaal dezelfde mening: wat een bizarre zaak. Making A Murderer is een originele Netflix documentaire, die een rechtzaak volgt van Steven Avery, een autosloper. Het leuke aan deze 10-delige documentaire-reeks is dat je gedetailleerd en intiem meekijkt naar een tienjarig proces. Benieuwd waarover Making A Murderer precies over gaat? Lees dan snel verder!

Steven Avery werd 18 jaar achter slot en grendel gestopt voor iets wat hij niet had gedaan. DNA-bewijs bewees zijn onschuld en hij besloot de staat te vervolgen. Net toen dat proces van start was gegaan, werd een 25-jarige fotografe met de naam Teresa Halbach als vermist opgegeven. Zij was als laatst op het terrein van Avery gezien. Later werden haar botten gevonden in een put achter zijn huis. Steven wordt opgepakt en levenslang veroordeeld. Alleen houdt Steven tot de dag van vandaag zijn onschuld vol. Heeft Steven Avery de moord echt gepleegd of is hij een slachtoffer van het falen van de Amerikaanse rechtssysteem?

De serie volgt Avery tien jaar lang vanaf het moment dat hij in 2005 wordt opgepakt voor de moord op Teresa. In de serie worden niet alleen verhoren getoond, maar ook gesprekken met familieleden en mensen die bij de rechtszaak betrokken zijn. Zelf ben ik geen fan van real-crime series, maar dit zit zo goed in elkaar, dat ik dit wel moet aanraden. Wel moet ik erbij zeggen, dat de documentairemakers Steven heel pro-Steven opgezet hebben. Zo beweert de aanklager dat er veel bewijzen niet getoond zijn door de documentairemakers, wat weer bewijst dat Steven het wel heeft gedaan. Een ding is in ieder geval duidelijk: de Amerikaanse rechtsysteem heeft gefaald. Hij is namelijk al eerder onschuldig veroordeeld. Veel mensen geloven ook in zijn onschuld (incl ik) en ik ben niet de enige.  Ruim 502,851 Steven supporters tekenden een petitie om Avery gratie te verlenen. Ik heb alvast met open mond alle afleveringen bekeken. Ben je nog steeds niet overtuigd? Misschien doet de trailer dat hieronder wel!

Heb jij deze documentaire gezien en wat vind jij van deze documentaire?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s