Cooking

Fashion Food: Rainbow Cheesecake

rainbow cheesecake

Wil jij indruk maken op jouw vrienden en familie deze feestdagen? Maak dan dit regenboog cheesecake! Misschien ziet het er ingewikkeld uit, maar dat is het niet! Wil je weten hoe je deze kleurige cheesecake maakt? Lees dan snel verder!

Categorieën

Soort keuken: Lekkernij
Soort gerecht: Toetje
Hoofdingrediënt: Nutella en Oreo
Bereidingstijd: 20 minuten bereidingstijd
Aantal personen: 10

Ingrediënten

  • 300 gram gemalen koekjes
  • 2 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • Snufje zout
  • 6 eetlepel ongezouten boter
  • 10 pakjes MonChou van 100 gram
  • 270 gram suiker
  • 2 theelepel vanille
  • 250 gram zure room
  • 250 ml slagroom
  • 4 grote eieren
  • 4 soorten kleurstoffen (blauw, geel, rood en eventueel groen)

Here we go!

Stap 1: Verwarm je oven voor op 180 °C.

Stap 2: Maak je springvorm (23 cm) waterdicht met zilverfolie.

Stap 3: Voeg de koekjes, twee eetlepels suiker, kaneel en zout samen in een kom. Vergeet niet om de boter hier doorheen te roeren.

Stap 4: Druk het mengsel in de bodem en de zijkanten van een ingevette taartvorm met de achterkant van een lepel.

Stap 5: Bak de taartbodem van koekjesmengsel tien minuten in de oven.

Stap 6: Laat de bodem afkoelen.

Stap 7: Op naar de taartvulling! Voeg MonChou, suiker, vanille, zout, zure room en slagroom toe en mix dit goed door elkaar totdat het een romige mengsel wordt.

Stap 8: De vulling verdeel je in zes stukjes in verschillende kommetjes.

Stap 9: Voeg kleurstoffen toe aan de vulling, ongeveer 18 druppels voor elk kom.

Stap 10: Voeg nu de kommetjes met de vulling toe aan de taartbodem.

Stap 11: Begin met de rode vulling, die je in het midden giet. Doe dit ook voor de overige kleuren: oranje, geel, groen, blauw en paars.

Stap 12: Plaats de rainbow cheesecake in een ovenschaal

Stap 13: Voorzie de ovenschaal van een laag kokend water (2,5 cm).

Stap 14: Bak de taart ongeveer 1,5 uur.

Stap 15: Nadat het gebakken is, laat je de cheesecake een uur rusten.

Stap 16: Zet de taart vier uur in de koelkast.

Stap 17: Met een mes ga je voorzichtig langs de zijkant van de taart.

Stap 18: Haal de folie eraf en maak de springvorm los.

Stap 19: Snij de cheesecake in stukken.

Stap 20: Eet smakelijk en geniet van deze rainbow cheesecake!

Ben je benieuwd naar de beelden? Check hieronder beelden hoe je deze prachtige cheesecake maakt!

Wat vind jij van de rainbow cheesecake?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s