Bizarre Beauty

Bizarre Beauty: Schoonheidsidealen in verschillende landen #2

force-feeding-2

In het Westen is het hoe slanker je bent, hoe beter. Dat is in Mauritanië heel wat anders. Hoe dikker de vrouw, hoe beter. Gezette vrouwen laten hierdoor zien dat ze uit een welgestelde familie komen. Maar natuurlijk heeft dit een keerzijde. Ben je benieuwd naar deze bizarre beauty en schoonheidsideaal? Lees dan snel verder!

Jonge meisjes worden van kleins af aan namelijk ‘dikgevoerd.’ Zo krijgen ze dagelijks liters kamelenmelk naar binnen en krijgen ze extra veel eten. Om tegenwoordig extra binnen te krijgen, worden de meiden een gevaarlijke medicatie gevoerd. Het zijn namelijk groeihormonen voor dieren die de meiden dan ook krijgen. Het gevolg (of tenminste de bedoeling) is dat de meisjes dan uitdijen en dik worden. Het is een vicieuze cirkel. De mannen daar zijn maar al te blij met een dikke vrouw, waardoor het vetmesten maar doorgaat. Mannen voelen zich daar zelfs vernederd als ze een slanke vrouw hebben.

Wat veel mannen en vrouwen daar niet weten is dat deze levenswijze ongezond is. Het leidt tot hart- en vaatziekten, nierfalen, diabetes en hoge bloeddruk. Gelukkig is de overheid daar bezig met een campagne. Ze proberen mensen vooral op de hoogte te brengen dat de vetmestpraktijken en overgewicht ongezond is. De gevolgen ervan proberen ze vooral te benadrukken. Toch zijn er genoeg dames en heren die niet willen luisteren of de gevolgen niet onder ogen willen zien. En daarmee alsnog doorgaan, waardoor de volgende generatie meiden ook volgemest worden en leiden aan overgewicht.

Wat vind jij van deze schoonheidsideaal?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s