Blog/Tips

Tips: 10 manieren om reacties op je blog te krijgen

jackson-im-just-here-to-read-the-comments-72

Afgelopen vrijdag was ik bij een inspirerend workshop over bloggen, artikels, SEO en samenwerkingentips. Op een gegeven moment ging het over hoe je een volger/lezer zover krijgt om een reactie te plaatsen. De volgende tips wil ik jou meegeven.

1. Plaats pakkende koppen boven je artikels
Hou in je achterhoofd dat de titels altijd als eerst de aandacht trekken. Daardoor kiezen jouw bezoekers eerder om te klikken op jouw artikel. Wat de kans natuurlijk weer groter maakt om te reageren.

2. Probeer met een originele blog te komen
Specialiseer je en kies ervoor om door je lezer gekozen te worden. Probeer bijvoorbeeld te specialiseren in reviews, of in andere dingen waar je goed in bent.

3. Eindig je artikel altijd met een vraag!
Op wat voor blogartikelen reageer je zelf? Ongetwijfeld het snelst op de artikelen met een vraag onderaan. Het werkt, echt! Zo toon je ook interesse naar jouw volgers en kom je zo achter hun ideeën/meningen.

4. Laat inhoudelijk reacties achter op andere blogs
Daarmee creëer je nieuwsgierigheid bij de andere bloggers Waardoor die weer eerder naar jouw blog een kijkje wil nemen. Zo bouw je een band op met bloggers ook. Een aantal tips weer over het reageren op andere blogs: reageer persoonlijk, met de naam van de blogger, zorg dat je een van eerste reacties plaatst en zorg dat jouw bericht altijd toegevoegde waarde heeft. Plaats geen simpel ‘Leuk artikel!’ of ‘Mooie foto’s’. Reageer echt op en laat de bloggers zien dat je echt het artikel hebt gelezen.

5. Wanneer iemand een reactie heeft geplaatst, reageer daar weer op!
Hoewel je misschien niet veel reacties krijgt, loont het de moeite wel op je reacties te reageren. Deze mensen doen namelijk moeite voor jou, doe dit dan ook terug. Zorg dat je dan niet altijd alleen op die trouwe fan reageert, maar ook op de minder actieve bezoekers. Wat ik altijd zo netjes vind is om diegene te bedanken voor zijn/haar reactie.

images

6. Laat je lezers meedenken.
Niets fijner voor je lezers dan te worden betrokken bij jouw blog. Vraag ze hun mening over een blogdilemma, vraag hun input via een mini-enquête, leg ze twee outfits voor waar je zelf niet uit kunt kiezen. Mensen vinden het doorgaans leuk om mee te denken en zullen eerder geneigd zijn te reageren om mee te helpen.

7. Maak artikels op verzoek
Vraag jouw lezers/volgers welk artikels ze willen lezen. Vaak kan je dat ook uit iemands reactie lezen wat diegene graag leest. Daar kan je dus op de behoeftes van je lezers aanpassen en zo een artikel plaatsen.

8. Zou jij reageren op dit artikel?
Vraag jezelf af bij elk artikel; zou ikzelf reageren op het artikel? Geef je je artikel een toegevoegde waarden? Geef je je lezers een reden om te reageren? Is het antwoord nee, dan bewerk je je artikel op een manier waardoor je wel op zou reageren.

9. Maak het gemakkelijk om te reageren
Wat bij mijn blog vaak vervelend is; mensen met alleen een WordPress/blogaccount kunnen reageren. Ik heb daarbij het gevoel dat veel lezers of volgers daardoor afhaken. Let daarom op dat je deze ‘spam’ voorkomt. Of van die ‘laat zien dat je geen spammer bent’ bericht. Daardoor haken veel mensen ook af om te reageren.

10. Maak gebruik van leuke afbeeldingen
Hierdoor zijn bezoekers eerder door geneigd om te reageren. Dan reageren ze bijvoorbeeld over de afbeelding die je hebt gebruikt. Of ze vragen bijvoorbeeld over welke camera je hebt gebruikt. Of over het product die je zo mooi in beeld hebt gebracht! Need I say more?

Wat vind jij van deze tips? En pas jij ze toe?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s