Beauty/Hair

Beauty: Hoe voorkom je gespleten haarpunten

02bb78a175c857355bd2fd92cecc6b7a

Gespleten haarpunten, wat heb ik daar een gloeiend hekel aan. Net wanneer je een handvol haar hebt gespaard, krijg je last van die stomme gespleten haarpunten. Maar hoe voorkom je gespleten haarpunten en wat doe je met de gespleten haarpunten die je hebt? Vandaag deel ik tips hierover. Lees je mee?

Gespleten haarpunten zijn altijd naar. Je herkent ze vaak aan dubbele haargroei aan een haartje. Of soms heb je van die witte punten aan het einde van het haartje. Dat is eigenlijk een dode haarpunt, maar goed ik vind ze eigenlijk allebei best we irritant. Je haar groeit daardoor niet meer, of niet gezond. Dus ik begin met tip nummer unooo.

Bezoek aan de kapper
Om te beginnen, raad ik aan om de maand een bezoek aan de kapper te brengen. Vraag de kapper tot waar je weer gezonde haarpunten hebt. En vervolgens laat je het knippen. Ja I know, it hurts om je gespaarde haren weer in te leveren, maar wat ik je echt op het hart kan drukken is; gezond haar is goed haar. Laat je haarpunten dus regelmatig knippen.

Krul- en stijltangen
De number 1 veroorzaker van gespleten haarpunten zijn krul- en stijltangen. De hitte droogt namelijk je haar uit, wat resulteert tot gespleten haarpunten. Probeer deze dus zo weinig mogelijk te gebruiken. Er zijn zoveel andere manieren om krullend haar of stijl haar te krijgen zonder het gebruik van de tangen.

large
Verzorgend conditioner
Wees lief voor je haren. Verzorg het goed door een keer per week een haarmasker te doen. Of neem een verzorgende conditioner. Vaak zijn deze te vinden speciaal tegen gespleten haarpunten. Let wel op dat je de conditioner vooral laat intrekken in je haarpunten. Zo verzorg je extra je haren en voorkom je meer de gevreesde haarpunten.
Voorzichtig kammen
Krachtig borstelen van zowel nat als droog haar is ook één van de oorzaken achter gespleten haarpunten. Kam dus je haar voorzichtig en kies een borstel waarvan de materiaal natuurlijk is. De tanden van zo’n kam staan vaak wijd uit elkaar. Let dus ook op dat je niet je haren nat gaat borstelen.
Haren verven
Laat de haarverf zitten, want de chemicaliën maken het haar zwakker en het zo nog gevoeliger voor splijten. Wil je toch je haren verven? Kies dan goede producten speciaal voor gekleurd haar om je haar te verzorgen. Nog een belangrijke tip; wacht minstens twee weken tussen chemische behandelingen zoals permanenten, verven en kleuren. Als je dit kort na elkaar doet, is dit zeer schadelijk voor je haar. En dan krijg je last van gespleten haarpunten.

Heb jij last van gespleten haarpunten?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s