Funny

Funny: 10 redenen waarom Nederland ge-wel-dig is

Het leven in Nederland is niet altijd makkelijk. Toch heeft Nederland geweldige exportproducten. Denk aan kaas, de DJ’s, de mensen die in Dubai een hele eiland creëren. Wat is er eigenlijk zo geweldig aan Nederland? Tien redenen waarom Nederland zo geweldig is.

1. Nederlanders weten hoe ze een feestje bouwen. Denk aan alle DJ’s zoals Afrojack, Tiesto en Nicky Romero. De meest uitlopende festivals waar iedereen danst. Of wat dacht je van Koningsdag, waarbij iedereen aan het feesten is.

2. De huizen in Nederland, met name in Amsterdam zijn zo schattig! Wanneer je de Prinsengracht (eigenlijk de 9 straatjes) rondloopt, dan zie je de meest kleine en lieve huisjes.

hollandse-lekkernijen-en-humor_1241_1_G

3. Nederlandse lekkernijen die je nergens anders vindt behalve in Nederland. Want oh wat mis je drop, stroopwafel, pindakaas, poffertjes, beschuit en hagelslag wanneer je in het buitenland bent. Oud-Hollands lekkernijen zijn zo gek dus niet.

4. Eerder had ik het over het feesten. Maar wat dacht je ervan dat Nederlanders de gekste mensen op aarde zijn? Wie is er nou zo gek om op Nieuwjaar een duik te nemen in ijskoud water? Of om onze voetballers achter na te reizen, ook al is de WK in Brazilië?

5. Nederland blinkt altijd in alle sporten. Bij voetbal werden wij tweede. Bij schaatsen doen de Nederlanders het ook altijd goed. En wat dacht je bij zwemmen?

Koninginnedag_02

6. En wat dacht je van de Nederlandse cultuur? Wie is er zo gek om klompen, molens, Volendamse kledij en kleur oranje als nationale kleur te hebben? Juist, wij!

7. Plus waar vind je zo een open en multiculturele cultuur als in Nederland? Waar het zo normaal is om even drugs te gebruiken, bij de wallen een rondje te maken. En waar je van alles kan zijn wat je wilt en wie je wilt. Niemand kijkt jou raar aan.

8. Misschien iets waar wij nooit aan gedacht hebben. Maar wij Nederlanders zijn solidair tegen elkaar. Wanneer er een ramp is gebeurd (denk aan MH17) dan zijn we samen een volk. Wij leven met elkaar en steunen elkaar in moeilijke tijden.

CI-GqgEWoAARImR

9. We klagen over alles en iedereen. Heerlijk zo een klaagcultuur waar we in leven. Maar waar we meestal over klagen, is het weer. Daar is namelijk altijd wel iets mee. Ook al is het zo warm, het is nooit goed. And I love it

10. Nederland is een heel klein landje. Maar oh wat is het toch een bijzonder land. De mensen hebben een ‘doe maar gewoon, dan ben je gek genoeg’ mentaliteit. Arrogante mensen hebben hier geen plek. En dat alleen al maakt Nederland een van de beste landen ter wereld.

Wat vind jij van Nederland? En wat is jouw reden om Nederland zo geweldig te vinden?

Advertenties

2 thoughts on “Funny: 10 redenen waarom Nederland ge-wel-dig is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s