Cooking

Recept: Red Velvet Cheesecake

p-953-red_velvet_cheesecake

Het is weekend! Heerlijk ontspannen en genieten van de vrije dagen dus 😀 Maar wat is een weekend zonder lekkernij? Hierbij dus een recept voor de allerlekkerste cheesecake aller tijden! Namelijk de Red Velvet Cheesecake. Ben je benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder 😀

Categorieën

Soort keuken: Lekkernij
Soort gerecht: Toetje/Dessert
Hoofdingrediënt: Roomkaas
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 12

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
  • 1,5 eetlepel baksoda
  • 1/2 eetlepel zout
  • 120 ml melk
  • 2 eetlepels rode kleurstof
  • 1,5 eetlepel natuurazijn
  • 60 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 75 gram gesmolten boter
  • 500 ml volle slagroom
  • 450 gram roomkaas
  • 135 gram suiker
  • 2,5 eetlepels vanille extract

Stap 1: Verwarm een ​​oven voor op 175 °C.

Stap 2: Vet een taartvorm van ongeveer 23 cm doorsnede in en bestrooi deze met bloem.

Stap 3: Pak een grote kom en meng roerend de bloem, cacaopoeder, baksoda en zout samen. Zet het even apart.

Stap 4: Pak een andere kom en voeg terwijl je roert, de melk, rode kleurstof, azijn, en 1/2 theelepel vanille-extract toe. Ook deze even apart zetten.

Stap 5: Klop de zachte boter en 150 gram suiker met een staafmixer in een andere kom.

Stap 6: Klop het ei erdoorheen.

Stap 7: Voeg afwisselend het bloemmengsel en de rode melkmengsel toe. Meng het steeds goed door elkaar heen totdat het een glad beslag wordt.

Stap 8: Giet het beslag in de ingevette taartvorm.

Stap 9: Bak in de voorverwarmde oven de cake voor ongeveer 30 minuten.

US_CheesecakeFactory_Stefanies_RedVelvet_1280

Stap 10: Om achter te komen of de cake gebakken is, kan je met een satéstokje in het midden steken en wanneer het schoon uitkomt, is de cake klaar.

Stap 11: Laat de cake in de koelkast goed afkoelen.

Stap 12: Snij de afgekoelde cake horizontaal en laat het afkoelen.

Stap 13: Klop de roomkaas, slagroom en suiker en 2 eetlepels vanille extract stijf en zet het opzij.

Stap 14: Verdeel de ene helft van de cake gelijkmatig met het roomkaasbeslag.

Stap 15: Laat nog wat roomkaasbeslag over voor de bovenkant van de cheesecake

Stap 16: Bak de cheesecake weer even zodat de roomkaasbeslag beetje hard wordt.

Stap 17: Zet de beauty cheesecake in de koelkast. Laat het voor minstens 4 uur in de koelkast zodat het lekker stevig wordt.

Haal de taart voorzichtig uit de springvorm en enjoy!

Variatietip: Vervang het rode kleurstof met een ander vrolijke kleur.

Heb jij ooit zelf Red Velvet Cheesecake gemaakt? Of ooit gegeten/geproefd?

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Recept: Red Velvet Cheesecake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s