Tips

Tips: Blogwaardig? Tips voor de ‘perfecte’ blog

tumblr_lfj8mx3fyB1qcc3lao1_500_large

De perfecte blog; wie droomt daar niet van? Het is mogelijk! Want er zijn heel wat perfecte blogs te vinden. Alleen zijn daarvoor ook allerlei tips toe te passen. Maar hoe maak je jouw blog zo perfect mogelijk? Want als je opmaak al goed is, dan doe je al het halve werk al. Ik geef jou tien tips/checklist ervoor! Ben je benieuwd naar de tips? Lees dat hier!

Tip 1: Hou je tekst kort en bondig. Zo weinig mogelijk tekst dus dames (en heer). Probeer het tussen 300 en 700 woorden te houden.
Tip 2: Maak gebruik van lijstjes of opsommingen. Dat leest heel wat prettiger.
Tip 3: Gebruik heel veel tussenkopjes! Zo weet je lezer waarover je tekst gaat. Plus het zorgt voor overzicht en structuur in jouw tekst.
Tip 4: Zorg voor tussenruimtes en alinea’s.
Tip 5: Gebruik je al veel foto’s of plaatjes? Goed bezig! Zo ondersteun je namelijk je tekst ook.

blog

Tip 6: Let erop dat je niet passief gaat schrijven. Actief schrijven is the key. Woorden zoals kunnen, moeten etc dus vermijden.
Tip 7: Een hele belangrijke; kies een lettertype waar men je teksten goed te lezen valt. Vermijd lettertypes zoals Sans Serif.
Tip 8: Deeplink jij weleens? Dat is dat je een woord klikbaar maakt, om zo je lezer naar andere artikels te verwijzen. Dit geeft een professionele indruk, dus vooral doen.
Tip 9: Let op het gebruik van vaktermen/vakjargon taal! Niet iedereen snapt die taal.
Tip 10: Als laatst en het belangrijkst; ga interactie aan met je lezers. Stel ze vragen of betrek ze mee met jouw verhaal.

Heb jij misschien tips om de perfecte blog te creëren?

Advertenties

6 thoughts on “Tips: Blogwaardig? Tips voor de ‘perfecte’ blog

  1. De perfecte blog bestaat niet, net zo min als de perfecte man of vrouw. Een blog kan succesvol zijn en daar kunnen deze tips bij helpen.
    Tip 10 vind ik zelf helemaal niks. Ik geef dan meestal ook nooit antwoord op de vraag, hooguit een reactie op de tekst zelf. Misschien komt dat omdat ik ook meestal niet tot de doelgroep behoor. 🙂

  2. Handige tips! Sommige dingen doe ik anders en gebruik ik niet maar er zitten zeker handige dingen tussen. Ik vind vooral alinea’s, eigen foto’s en een fijne schrijfstijl belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s