Blog/Tips

Tips: Hoe word je een succesvolle blogger

tuvamalmo-08042013-1966_516db4aa9606ee44b84d4ca0_large_thumb_500x341

Een succesvolle blogger worden, wie wilt dat nou niet! Alleen hoe word je dat? Er zijn namelijk veel regels en boeken daarover te vinden. Een bekende en succesvolle blogster, zet de tien gouden tips op een rij. Ben je benieuwd hoe je dat wordt? Succesvol bloggen start hier!

1. Onderscheid jezelf. Er zijn al zoveel bloggers out there. Wees dus niet een schaap die de kudde volgt door dezelfde onderwerpen telkens aan te snijden. Bedenk iets wat jou juist onderscheidt en blog daarover. In dit artikel lees je hier meer over.

2. Maak je eigen foto’s of kom met unieke video’s. Waarmee je andere bloggers mee vooruitloopt is door eigen foto’s te maken. Dat is veel leuker en zo creëer je een eigen beeld die niemand heeft. Verder is het leuk om met een unieke video te komen. Zo komt jouw persoonlijkheid ook naar voren.

3. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je volgers; laat weten wanneer en wat wekelijks terugkomt. Bedenk een schema (zie mijn schema aan de zijkant) om je volgers te laten weten; dit is het onderwerp wat ik vandaag behandel. Nog iets wat met plannen te maken heeft; plan vooruit zodat je hiermee ook niet vastloopt. Zo is het ook handig om een bepaalde tijd te gaan bloggen, zodat het bloggen een routine voor je wordt.

4. Ga interactie aan. Misschien iets wat logisch klinkt. Maar wat ik merk is dat sommige bloggers dit totaal niet doen. Ga interactie aan met je lezers/volgers. Krijg je een mail van hun? Antwoord erop. Een vraagje op social media? Ga het ‘gesprek’ aan. Dat je terug praat geef je automatisch ook een ‘gezicht’ en geen robot achter zit.

5. Bezoek events. Ze nodigen je niet zomaar uit, ik weet het. Maar wanneer ze dat doen, maak dan een praatje met andere bloggers. Toon daadwerkelijk interesse in ze en stel ze vragen. Of geef ze complimentjes. Zo toon je tevens je persoonlijkheid.

blog_1

 

6. Automatisch piloot. Wanneer je bijvoorbeeld iets op social media zet, niet alleen de link zetten. Zet een korte beschrijving erbij. Of vertel een anekdote/leuk verhaal erbij. Zeg ook erbij dat je leuk vindt als ze het lezen. Zo stel je jezelf open naar je lezers/volgers toe.

7. Regelmatig posten. Probeer zo vaak mogelijk te plaatsen. Alleen denk eraan; ga niets afraffelen of snel iets posten. Neem de tijd. Denk aan de kwaliteit in plaats van de kwantiteit.

8. Gesponsorde producten. Natuurlijk zijn gratis producten of diensten leuk. En leuke samenwerkingen niet te missen in de blogwereld. Blijf toch wel kritisch met het aangaan van een samenwerking. Ben je een sterke aanhanger van gezond eten? Dan is het geen goed idee om snoep te promoten. Blijf dus dichtbij jezelf. Google het bedrijf en bekijk hoe de reacties van andere consumenten zijn. Zijn het mensen die bv hun goederen niet aanleveren? Geen goed idee om dan een samenwerking aan te gaan. Je wilt toch niets met mensen te maken hebben die de boel oplichten?

9. Wees eerlijk, transparant en kritisch. Zoals al bij punt 8 staat, iets wat niet bij je past, niets mee doen. Zelfs niet als ze je willen betalen. Je geloofwaardigheid loopt hierdoor in duigen. Plus je verliest erdoor lezers en volgers.

10. Professionele uitstraling. Tot slot; zorg voor een professionele website. Vaak is die al kant en klaar verkrijgbaar. Zo niet, vraag iemand met een grafische achtergrond om hulp. Of ga zelf lekker aan de slag in jouw vrije middag.

Nou ik hoop dat jij hier iets aan hebt. Heb jij een gouden tip om een succesvolle blogger te worden? Het zou leuk zijn als jij het deelt 😀 Deel het mee en wie weet kunnen we van elkaar leren!

Succesvolle-bloggers

Advertenties

3 thoughts on “Tips: Hoe word je een succesvolle blogger

  1. Pingback: Blog: Liebster Award #2 | Just Kaoutar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s