Fashion/Tips

Fashion: Spring proof kledingkast

large (4)

It’s Spring! Dat betekent mooi weer! Oke het is nu totaal geen mooi weer, maar het komt wel (hoop ik). Op naar het voorjaarsschoonmaak van je kledingkast! Ben jij al spring proof? Of zit jouw kledingkast vol met winter(col)truien, vesten en thermoleggings? Hier wat tips om jouw garderobe te opruimen. Lees je mee voor de tips om jou kledingkast spring proof te maken? Spring, here we come!

1. Kledingkast leegmaken
Haal al je kleding uit je kast en leg ze opzij. Bekijk ze ondertussen zodat je ongeveer weet welke kleding je hebt. Handig om zo alvast in je achterhoofd te houden dat je zo alvast jouw spring kleding gaat uitzoeken. Nu is het tijd om de boel in een sopje te zetten! Maak je kledingkast schoon met een vochtig doekje. Let wel op de hoekjes bij het schoonmaken.

 2. Weggooien
Vervolgens begin je met uitzoeken. Wat laat je wel en wat gaat er weg? Twijfel je bij het weggooien? Vraag jezelf de volgende dingen dan af: past het mij nog? Zit het nog goed? En zou je het weer kopen als je het in de winkel zag hangen? Alle drie de vragen met nee beantwoord? Weggooien! Kijk ook niet terug, want eenmaal weg mis je het ook niet meer. Of wat je ook kan doen; verkoop het via Marktplaats, een vintage kledingwinkel of geef het aan een goede doel.

large (1)

3. Selecteren
Selecteer de spring proof kleding en leg deze apart. Let op kleur, lengte- en stof van kleding. Wat ook handig is; zoek de lentekleuren op en selecteer adh daarvan jouw lentekleding. Jouw winterkleding berg je op in hoezen, zakken of opbergbakken. Leg deze onder jouw bed of ergens waar ze voorlopig goed verborgen zijn. Weg met die coltrui en hallooo topjes!

4. Sorteren
Daarna ga je jouw spring proof kleding terug in je kast hangen. Bedenk een opbergsysteem zodat je kleding makkelijk te vinden zijn. Zo doen sommige vrouwen sjaals bij elkaar, broeken bij de broeken etc (soort bij soort). Wat ik liever doe is; ik sorteer alles op kleur. Maar de ene vind de ene methode beter werken dan de andere. Dus kijk welke methode het beste voor jou werkt.

large (3)

5. Finish
And now the finishing touch! Controleer of je kleding schoon zijn. Ruik eraan of bekijk ze of er vlekken op zitten. Ruiken ze muf of zijn ze vol met vlekken? Gooi ze in de wasmachine. Nadat ze lekker fris zijn, creëer je een extra fris gevoel door geurzakjes in je kledingkast te doen. Zo ruiken ze altijd lekker. En heb je geen last meer van muffe geuren aan je kleding.

Nog wat extra tips:
– Schakel hulp in van een vriendin!
– Zet de radio aan bij het opruimen.
– Leg je laarsjes weg en maak plaats voor slippers, sandalen en ballerina’s.

Touche! Na een middagje opruimen ben je lekker spring proof met frisse en opgeruimde kledingkast.

Heb jij je kledingkast al spring proof gemaakt?

 

 

Advertenties

One thought on “Fashion: Spring proof kledingkast

  1. Dit heb ik allemaal gedaan maar toch is mijn kledingkast een puinhoop. Wel een georganiseerde puinhoop, maar hij hangt gewoon veel te vol. En alles is te leuk om weg te doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s