Blog/Tips

Tips: Hoe maak jij je blog zo uniek mogelijk

large (1)

In dit artikel geef ik op verzoek van een beginnende blogster blogtips. Met name tips over hoe je op zoek gaat naar unieke ideeën voor artikels en blogs. In mijn vorig artikel hierover, kwam dat al naar voren. Wanneer je blogt, is het essentieel om met een unieke blog en artikels te komen. Maar hoe kom je daarop? En wie kan je om hulp vragen? Ik geef je verschillende tips & tricks hiervoor. Ben je benieuwd hoe? Lees dan verder!

1. Specialiseren
De Nederlandse bloggerswereld is groot. Alleen wat mij op is dat er telkens dezelfde rubrieken voorkomen: beauty, reviews, fashion, lifestyle etc. Dat is teveel van het goede. Wat ik dus adviseer, is iets te bedenken dat nog niet bestaat en daarover te bloggen. En je daarop te specialiseren. Dus iets bedenken wat er nog niet is, raad ik je vooral aan.

Wanneer je bijvoorbeeld wilt specialiseren in reviews (ik noem maar iets), bedenk dan wel dat er honderden blogs zijn die reviews op hun blog plaatsen. De kans bestaat dat het product er al 100 x op staat. Maar toch is het makkelijk om hier je eigen draai in te maken. Review bijvoorbeeld nieuwe producten of producten die mensen nog ontdekt moeten worden. Of wat ook een leuk idee is; maak je review uniek door een eigen schrijfstijl en kopjes te bedenken. Iedereen schrijft anders. Probeer ook dingen uit te zoeken wat unieker is om over te schrijven.

Dus onderscheid jezelf door een meer toegespitste onderwerp te kiezen. Maar dat is niet makkelijk..

large (3)

2. Inspireren
Daarom is google je beste vriend! Zoek Amerikaanse- of Engelse blog en laat je inspireren. Vervolgens ga je je specificeren op bepaalde onderwerpen. Sowieso ga je iets zoeken wat nog niet (of nauwelijks) bestaat. Maar denk eraan dat het wel een onderwerp is wat veel mensen leuk vinden. Natuurlijk gaat niet iedereen het leuk vinden. Maar wat weer wel een voordeel is; je krijgt gespecificeerde doelgroep die wel interesse toont in jouw onderwerp.

large

3. Wees toekomstgericht
Een extra kanttekening (hou het in je achterhoofd), is dat je onderwerp wel een toekomst heeft in de blogwereld. Daarmee bedoel ik dat je niet met een onderwerp komt, wat over een paar jaar ‘uit’ is. Een trend of hype is dus af te raden.

Denk ook aan dat je misschien later geld aan je blog verdiend. Dus dan is het handig om al in marketing termen te komen. Zoek bedrijven op die ook een specialisatie in jouw onderwerp hebben. En wie weet ga je later een samenwerking met hun aan!

large (2)

4. Blijf dichtbij jezelf en authentiek
Dit is zeer belangrijk! Wat ik met dichtbij jezelf blijven bedoel, is om een unieke onderwerp te kiezen die jou aanspreekt. Je gaat daarover vaak bloggen, dus dan moet het natuurlijk wel leuk blijven. En een unieke blog over en onderwerp waarmee je niets hebt, dat ga je niet volhouden. Bloggen hou je alleen maar vol, als je vol met passie over de dingen schrijft waarvan je zelf houdt en interessant vind. Wat verder ook de aandacht trekt is ‘echt’ en betrouwbaar zijn. Laat zien wie je bent, en dat je niet te koop bent.

tweet-karin-blogtips

5. Think out-of-the-box
Alleen hoe vind je iets unieks dat bij je past? Nou is Google zoals eerder gezegd een goed idee. Alleen wat je ook kan doen is; wees creatief, brainstorm, think out of the box! Combineer twee passies. Hou je bijvoorbeeld van fashion, maar ook van tekenen? Blog dan over je fashion tekeningen! Bedenk waar jouw unieke talent, jouw unieke passie, jouw unieke interesses liggen. En ga daar iets mee doen. Naast het feit dat het waarschijnlijk lezers op gaat leveren is het heel leuk om soortgenoten te vinden wanneer je een unieke passie of hobby hebt! Daarnaast is het natuurlijk gewoon een leuke hobby, bloggen over je favoriete interesses!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Schakel jouw vriendenkring in
Weet je nog steeds niet waarover je moet bloggen? Dan schakel je een hulplijn in. Vraag je vriendenkring om mee te denken. Misschien zien hun wel een gat in de bloggerswereld. Over welke onderwerpen lezen zij graag, of vinden ze ontbreken in blogs? Of vraag ze nou wat echt jouw unieke ding is. Je vrienden zien vaak een talent, wat jij niet eens inziet. Pas dat toe in het bloggen en maak een verschil in dit blogwereld.

Kortom; de zoveelste beautyblog beginnen is leuk, maar de kans om nog tegenwoordig succesvol te worden met een beautyblog is klein. Ik zou dan ook aanraden om iets anders te doen, of een ander twist te geven. Er zijn namelijk nog zo veel andere leuke onderwerpen!

large (5)

Hoe maak jij je blog zo uniek mogelijk?

12 thoughts on “Tips: Hoe maak jij je blog zo uniek mogelijk

  1. Wat een goede tips! En mooie foto’s!! Is dat bij jouw thuis!!!! Geweldig! Ik heb inspiratie genoeg gelukkig, en nog geen bloggersblok…hahah..maar het is inderdaad wel allemaal van hetzelfde wat je vaak terugzie. Maar aan de andere kant, als je het nou leuk vind om daarover te schrijven en het puur alleen een hobby is..meer voor jezelf als een uiting, dan zeg ik: Lekker doen!! Goede tip om het dan net even anders te doen, door je fashion met tekeningen weer te geven…:) Die ga ik onthouden.

  2. Ik heb nog een tip: stel je verwachtingen niet te hoog.
    Als je verwacht om binnen een maand al honderd volgers te hebben dan is de kans heel groot dat je teleurgesteld wordt omdat je misschien maar 20 volgers hebt (wat al veel is na een maand). En ik kan me voorstellen dat bloggen dan ook niet meer leuk is.

  3. Mooie tips heb je voor beginnende bloggers! Wat ik ook een belangrijke vind is dat je het moet doen omdat het je passie of hobby is, niet met de insteek om er iets mee te verdienen. Ik denk dat je dan snel teleurgesteld kan worden.

  4. Inderdaad je blogt omdat je het leuk vind om je ideeen aan iedereen te laten zien. En doe het ieder geval voor de lol doe ik ook , ik zie wel wat mijn brengt.

  5. Pingback: Tips: Hoe word je een succesvolle blogger | Just Kaoutar

  6. Pingback: Blog: Liebster Award #2 | Just Kaoutar

  7. Pingback: Tips: 10 manieren om reacties op je blog te krijgen | Just Kaoutar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s