Beauty/Tips

Beauty: Mobiel slecht voor je huid

large

Onze smartphone, we kunnen niet met ze maar ook niet zonder ze leven. Alleen aan onze smartphone zijn er vier redenen te vinden om meteen je mobiel te desinfecteren. Want wist je dat op ons mobiel meer bacteriën zitten dan op een wc-bril? Stel je voor hoe slecht het is voor onze huid! Ben je benieuwd wat het precies met je huid doet? Lees hieronder verder!

Rimpels
Wanneer je naar je mobiel aan het staren bent, veroorzaak je een zogeheten technek. Daarmee veroorzaak je rimpels onder de kin en rondom de nek. Ook zorg je voor kraaienpootjes, doordat je met je ogen aan het knijpen bent (denk aan het felle licht). Daarom is het goed om je nek, decolleté en je kin goed in te smeren met een hydraterende crème, om rimpels te voorkomen.

Allergische reactie
Vooral voor mensen met een gevoelige huid is dit een issue! Je mobiel bevat namelijk materiaal dat een allergische reactie creëert, wanneer het in aanraking komt met je gevoelige huid. Een telefoonhoesje is hierbij de oplossing om irritaties te voorkomen. Verder is het ook goed, om je mobiel regelmatig schoon te maken met een desinfectie doekje.

large
Wallen
Het felle licht van je mobiele scherm verstoord je slaapritme. Hierdoor val je moeilijk in slaap. Hallo wallen! Leg je telefoon een uur voor het slapen weg. Koop een goede oogcrème, om puffy kringen te vermijden. En investeer in een echte wekker die je wakker maakt.

Acne
Zoals al eerder vermeld, bevat je mobiel meer bacteriën dan op een gemiddelde wc-bril, yikes! Moet je voorstellen hoeveel bacteriën vervolgens op je gezicht smeert door het bellen. Gevolg: pukkels, acne en huiduitslag! Maak je telefoon dus regelmatig schoon met speciale alcoholdoekjes. Ook is het handig om oordopjes te kopen, om je telefoon op te nemen. Zo hoef je je mobiel niet tegen je huid aan te zetten.

Wat vind jij ervan dat je mobiel slecht is voor je huid?

Advertenties

2 thoughts on “Beauty: Mobiel slecht voor je huid

  1. Ik geloof wel dat je mobiel je slaapritme kan verstoren…
    Toch altijd de neiging om even te checken…
    Soms laat ik hem met opzet beneden liggen!
    En tsja, er zijn wel meer dingen die veel bacteriën bevatten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s