Bizarre Beauty

Bizarre Beauty: Vrouwen, scheer je gezicht!

Vrouwen+scheren+470

Verhalen doen de ronde dat Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor dit al deden; hun gezicht scheren. Ik hoor je al denken; huh, dat is toch niet goed voor je huid? Nou beauty experts zijn het erover eens dat elke vrouw haar gezicht dagelijks moet scheren. Waarom? Volgens de deskundigen is het scheren van het gezicht DE reden waarom de meeste mannen op leeftijd er goed uitzien. Het werkt bij de mannen goed, dus waarom niet voor de vrouwen? Benieuwd naar dit verhaal? Lees snel verder over dit bizarre beauty!

Scheren
Angela Garvin, een Engels juridisch adviseur, houdt een strenge ochtendritueel op na. Ze scheert haar kin, bovenlip en nek met behulp van een wegwerpscheermes. Nou we weten wat de mythe ons verteld. Het scheren stimuleert juist haar om terug te groeien. Het haar groeit dikker, donkerder en sterker. Dus het scheren van het gezicht loopt sowieso rampzalig.

scheren vrouwen_thumb_743x496

Het resultaat
Echter zweert Angela erbij dat het goed werkt. Ze scheert al acht jaar haar gezicht. Maar liefst drie keer per week. En.. ze is dolgelukkig met het resultaat! ,,Het is goedkoop, binnen enkele seconden klaar en mijn huid raakt niet geïrriteerd”, vertelt Angela aan Daily Mail. ,,De bewering dat gezichtshaar dikker en donkerder terug groeit is een mythe.”Volgens Angela verbetert het scheren haar huid. ,,Make-up aanbrengen gaat gelijkmatiger en gemakkelijker. De producten absorberen beter en mijn huid is in goede conditie”, zegt ze.

Veroudering

Angela is niet de enige. Dermatologen zijn ook overtuigd. Arts Dr Michael Prager, gelooft zelfs dat het verouderingsproces hierdoor verminderd: ,,Scheren heeft wel degelijk effect op de veroudering van de huid. Het is net als een behandeling om dode huidcellen te verwijderen, het stimuleert de productie van collageen. Daardoor verminderen rimpels en stimuleert celvernieuwing.”gezicht-scheren

Dermatoloog Dr Neal Schultz beweert zelfs dat scheren de reden is waarom mannen er op latere leeftijd beter uitzien dan vrouwen. ,,De meeste mannen scheren twee derde van hun gezicht al jaren.”
Angela begon met scheren om van haar snorharen af te komen, maar wil inmiddels niet anders meer.

Wat vind jij ervan dat vrouwen hun gezicht scheren?

3 thoughts on “Bizarre Beauty: Vrouwen, scheer je gezicht!

  1. Wat een onzin. Je kan toch ook gewoon scrubben om dode huidcellen te verwijderen? En ze laten het klinken alsof alle mannen er op middelbare leeftijden uitzien als topmodellen en alle vrouw oerlelijk zijn. Dacht het even niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s