Cooking

Recept: Oreo Cheesecake

Overheerlijk recept: Chocolate Chip Cheesecake met Oreo bodem

My oh my, wat vind ik chocolade toch zo lekker! En wat ben ik blij met dit overheerlijke recept. Hemelse taart a la Oreo hmmm! Het is namelijk een Chocolate Chip Cheesecake met een bodem van Oreokoekjes! Check hieronder snel wat je nodig hebt om deze goddelijke lekkernij te voorbereiden!

Categorieën

Soort keuken: Lekkernij
Soort gerecht: Toetje
Hoofdingrediënt: Oreo en chocolade
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 12

Ingrediënten

Voor een Chocolate Chip Cheesecake van 12 stukken heb je het volgende nodig:

Bodem

  • 8 Oreo koekjes (of soortgelijke koekjes)
  • 40 gram walnoten
  • 45 gram gesmolten boter

Cheesecake

  • 600 gram cream cheese (roomkaas), op kamertemperatuur
  • 120 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne suiker
  • 3 eieren
  • 5 ml vanille extract
  • 80 gram chocolate chips

Chocolade saus

  • 80 gram chocolate chips
  • 60 ml slagroom of crème fraiche

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2: Vet een bakvorm (22 cm diep) in en wikkel de buitenkant in met aluminumfolie. Let op! Zorg ervoor dat je bakvorm in een braadslede past, want hier wordt de taart in gebakken.
Stap 3: Doe de Oreo koekjes en walnoten in de blender en blend tot ze volledig zijn verkruimeld.
Stap 4: Mix dit vervolgens met de gesmolten boter. Dit is je Oreo bodem, deze kun je voorzichtig aanbrengen op de bodem van je bakvorm.
Stap 5: Doe dit in de koelkast voor vijf minuten terwijl je de cheesecake maakt.

Op naar de vulling!

Stap 6: Doe de roomkaas, yoghurt en suiker in een kom en mix het op een lage stand met een mixer tot het mengel één is.
Stap 7: Klop in een andere kom lichtjes de eieren op en voeg dit toe aan de cheesecake mix.
Stap 8: Roer daarna het vanille extract er doorheen.
Stap 9: Schep door deze mix de halve kop chocolate chips met een spatel.
Stap 10: Haal de bodem uit de koelkast en giet de gehele cheesecakevulling er overheen.

IMG_0977

And let’s start baking!

Stap 11: Vul een braadslede met een laagje heet water van ongeveer 2,5 cm hoog en leg je cheesecake hierin.
Stap 12: Bak de cheesecake een uur in de voorverwarmde oven.
Stap 13: Laat de taart als ‘ie klaar is tot twee uur afkoelen in de oven met de ovendeur een klein beetje open.
Stap 14: Laat de cheesecake daarna nog 4 uur afkoelen in de koelkast voor je ‘em serveert.

En als laatst.. de chocoladesaus!

Stap 15: Vlak voor je de cheesecake gaat serveren kun je de chocoladesaus maken voor over de cheesecake. Deze kun je heel simpel maken door de chocolate chips en de slagroom in een kom te doen en deze voor een paar seconden in de magnetron te laten smelten.
Stap 16: Als de chocolade gesmolten is, mix je het geheel door elkaar. Giet de chocoladesaus over de cheesecake voor je ‘em serveert.

De Oreo Cheesecake is klaar! Eet smakkelijk en geniet van deze goddelijke taart @_@

Bron: Roxanashomebaking.com

Advertenties

6 thoughts on “Recept: Oreo Cheesecake

  1. Pingback: Recept: Chocolade Lasagne | Kaoutar Schrijft

  2. Pingback: Recept: Oreo Mascarpone Dessert | Kaoutar Schrijft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s