Fashion/Inspiration/Tips

Fashion Tips: Short Girls

Zoals velen misschien al weten is dat ik best wel klein ben. Met klein bedoel ik iemand die kleiner is dan 1.65 meter. Regelmatig noemt men mij klein, schattig en shorty. Klein maar fijn, hoor ik dan altijd. Helaas is dat niet zo. Wanneer ik kleding koop, dan zijn de mouwen en broekspijpen te lang. Vooral als je kleding wilt dragen die in de winkels liggen. En wanneer je nog ook ronddingen hebt, dan is het helemaal ingewikkeld om een goede broek of trui te vinden. Gelukkig heeft Buzzfeeds 10 tips & tricks voor ons shorties gevonden. Hoe lijk je langer? Want wie niet groot is, moet maar creatief zijn!

Kledingtips-voor-kleine-mensen11_a9d7c

1. Ronddingen
Wees tevreden met je ronddingen en wees blij met je lengte. Om je ronddingen te benadrukken, draag je je kleding het strakst onder je borsten. Dit zorgt voor een juiste verhouding van je lichaamsvormen en lengte.

Kledingtips-voor-kleine-mensen_a9d7c

2.  Kindermaten
Bij het passen van de kleding, is het handig om eerst naar de lengte van mouwen en broekspijpen te kijken. Maten kloppen namelijk nooit. Wat ook handig is; wij shorties shoppen weleens bij de kinderafdeling! De kindermaten passen ons prima, en soms kom je nog ook goedkoper uit!

3. Schoenmaten
Schoenen zijn vaak ook te shoppen op de kinderafdeling. Maat 37 bijvoorbeeld is daar goed te vinden. Daarbij zijn laarzen vaak iets korter dan normale vrouwenmaten. Wat weer voordeliger en beter uitziet voor korte benen.

Kledingtips-voor-kleine-mensen5_a9d7c

 

4. Kleermaker
Zijn je broekpijpen te lang? Dan kan een kleermaker het innemen tot de perfecte lengte. Wil je het liever niet laten innemen? Dan staat het soms ook leuk als de broek aan de onderkant iets gerimpeld is. Wat je ook kan doen, is je broekpijpen omslaan of naar binnen dragen. Elke oplossing geeft een ander effect, kijk maar wat bij jou het leukste past en wat bij jou lekker zit.

Manieren-om-je-t-shirt-of-sweater-in-je-broek-te-dragen4_cbcfa

5. Oversized blouse
Heb je een oversized blouse? Denk eraan dat je snel een propeffect krijgt. De oplossing hiervoor? De mouwen oprollen en het voorste stuk van je blouse in je broek stoppen!

photo7

6. Maxi dress
Veel vrouwen denken dat een maxi-dress ene no-go is voor kleine vrouwen. Daar is helemaal niets van waar! Draag de maxi-dress met een korte leren jasje eroverheen of accentueer je vorm met een riempje. Dan lijk je een stuk langer door. Nog steeds het gevoel dat je klein lijkt door de maxi-dress? Draag dan hoge hakken eronder. Go shorty, go shorty goooo!

7. Benen
Korte benen, maar wil je ze toch langer laten lijken? Probeer een lange smalle spijkerbroek te kopen, zonder een rare broekpijp effect. Combineer het met een blouse, zo lijken je benen meteen een stuk langer.

Kledingtips-voor-kleine-mensen9_a9d7c

8. Zelfde kleuren
Door schoenen in dezelfde kleur als je bovenkleding te dragen lijk je optisch langer.

b8mtae-l-610x610-shirt-top-summer-black-yellow-girls-dress-tank-top-fashion-instagram-twitter-pink-heel-shorts-skirt-pants-jeans-high-waisted-bikini-crop-tops-smiley-jewels

9. Crop tops
Met een crop top, lijkt je bovenlichaam langer dan dat het is.

10. Tevreden zijn
Uiteindelijk zijn al deze tips & tricks mooi meegenomen. Maar vergeet niet dat het veel belangrijker is om blij te zijn met je lichaam. Ook om kleding te dragen waarin jij je zelfverzekerd voelt.

Kleding_voor_kleine_vrouwen55_3c94a

Wil je nog meer tips & tricks? Check hieronder het filmpje 😀

Heb jij nog tips & tricks voor kleine meiden?

Bron: Buzzfeeds

Advertenties

2 thoughts on “Fashion Tips: Short Girls

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s