Beauty

Tips: Mooie huid

Wie wilt nou niet een mooie huid? Maar om een mooie huid te hebben, moet je zowel het van binnen en buiten verzorgen. Gezonde voeding en levensstijl zorgen ervoor dat je huid nog mooier wordt. Hierbij tien tips om een mooie huid te krijgen.

Water
Water is heel belangrijk voor je lichaam. Dankzij water worden je organen, weefsels, cellen en je huid gehydrateerd. Drink iedere dag minimaal 1,5 liter water. Ik koop ook regelmatig bronwater en mijn voorkeur gaat naar Marie Stella Maris. Marie Stella Maris doneert van iedere liter water dat verkocht wordt, 5 cent aan het goede doel. Dat is voor mij genoeg reden om alleen bij hun bronwater te kopen.

timthumb.phpAmandelen
Eet regelmatig amandelen, het liefst iedere dag een handjevol. In amandelen zit een hoge gehalte vitamine E. Vitamine E helpt je huid om schadelijke invloeden van buitenaf tegen te gaan, zoals zon en milieuvervuiling. De vezels in amandelen helpen bij het vervoer van afvalstoffen uit je lichaam.

Antioxidantrijke voeding
Anti what? Bosbessen staan erom bekend dat ze zeer rijk zijn aan antioxidanten en polyfenolen. En bosbessen zijn ook heel lekker. Ik vind het heel lekker om in de ochtend bosbessen te eten. Vaak maak ik een fruitsalade. Ik vind een fruit salade veel lekkerder bij het ontbijt dan brood. Groene thee en wortels zijn ook heel goed voor je. Door de antioxidanten blijft je huid er langer jonger uit zien.

groentenVerse groente
Eet iedere dag voldoende groente! Groentes zitten vol water en belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen en polyfenolen, en helpen bij een optimale werking van het natuurlijke reinigingssysteem van je lichaam. Je zult zelf merken dat je huid er beter uit gaat zien als je dagelijks voldoende groente eet.

Verse fruit
En natuurlijk is verse fruit ook niet te vergeten in deze lijst. Fruit is niet alleen gezond, maar nog ook lekker! Alle fruit is gezond en goed voor de huid. Ontbijt met een banaan en merk hoeveel energie je krijgt. Of maak elke dag een fruitsalade en zie hoe energie vol je word.

plain-yoghurt-with-berries

Yoghurt
Wat velen niet weten, is dat yoghurt zeer gezond is voor zowel om het in te nemen, als het als masker te gebruiken. Yoghurt bevat namelijk bepaalde melkzuurbacteriën die bij veel mensen leiden tot een goede ontlasting. Een optimaal darmmilieu kan op zijn beurt weer resulteren in een mooiere en gezondere huid.

Eet Omega-3 rijke voeding
De onverzadigde vetzuren in Omega-3 rijke voeding zijn essentieel voor een goede huidverzorging. Ze zorgen er onder andere voor dat droogheid en ontstekingen minder vaak zullen voorkomen. Ook zorgt Omega-3 ervoor dat de bloedsomloop verbeterd zal worden. De circulatie van het bloed is essentieel voor een gezonde huid. Een van de meest gezonde en pure alternatieve bronnen van Omega-3 is Krill Oil. Ook rauwe en pure plantaardige vetten en oliën zoals kokosnootolie, walnoten en lijnzaad dragen bij aan een gezonde huid.

VitaminCVitamine C
Vitamine C heeft een functie als antioxidant in het lichaam en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen, met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien.

Voldoende nachtrust
Als je een mooie huid wil hebben, is het van groot belang om te zorgen voor voldoende nachtrust. Slaap maximaal 8 uurtjes. Je huid ziet er dan uitgerust uit. En je hebt dan geen wallen onder je ogen. Iedereen heeft dus een schoonheidsslaapje nodig. En je zult zien dat je uitgerust de dag in kan gaan!

runners-high-650x350Bewegen
Probeer voldoende te bewegen. Zo hou je je lichaam soepel en je huid verbeterd enorm. Sporten is ook goed voor de huid.  Zo zou sporten ook het huidoppervlak, met name de gezichtshuid, verbeteren vanwege de verbeterde bloedcirculatie maar ook vanwege de transpiratie die tijdens het sporten op gang wordt gebracht. Je zou kunnen zeggen dat de transpiratie druppeltjes opgehoopte afvalstoffen in de huid naar buiten duwen. Je huid gaat er mooi glanzend en gezond uitzien.

Hoe belangrijk is een mooie huid voor jou?

3 thoughts on “Tips: Mooie huid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s