News Flash

Newsflash: #FirstWorldProblems

Even totaal iets anders dan fashion, columns en beauty. Ik wil het hebben over een viral video die mij geraakt heeft. Zo erg, dat ik een artikel over wil schrijven. Meer weten? Lees dan verder..

charity-first-world-problems-anthem-600-48463

De Westerse wereldproblemen of ook wel #FirstWorldProblems is een tijdje trendtopic op Twitter. De hastag gaat over kleine ongemakken of  ‘problemen’ die je hebt, wanneer je in de Westerse land woont. ‘When I leave my clothes in the washer so long they start to smell’ is een voorbeeld van zo een tweet.

Om te benadrukken wat ‘problemen’ eigenlijk zijn, lanceert Water L;ife de video “Eerste Wereld Problemen Anthem.” Water Life komt met een video bestaande uit mensen die in de Derde Wereld wonen en de tweets voorlezen. De schrille contrast die in de achtergrond te zien is en hun blikken wanneer zij het voorlezen, laten al zien hoe klein de FirstWorldProblem zijn vergeleken met de echte problemen. Niet schoon water is pas echt een probleem. Elke dag sterven er zelfs ongeveer 6.500 mensen omdat zij geen schoon drinkwater hebben of dood gaan aan ziektes door slecht water.

Water Life levert schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en onderwijsprogramma’s van scholen en dorpen in ontwikkelingslanden. Honderd procent van de donaties en reclame inkomsten gaat naar het verstrekken van schoon drinkwater naar ontwikkelingslanden.

#FirstWorldProblems Are Not Problems staat er op het laatst. Iets wat na het filmpje zeker duidelijk is geworden!

Wat vind jij van het filmpje?

Advertenties

2 thoughts on “Newsflash: #FirstWorldProblems

  1. Goed filmpje! Laat maar weer eens duidelijk zien hoe goed wij het hebben. Al is #firstworldproblems wel meer als een grapje bedoeld (tenminste, op 9gag) en je kan dan overal wel serieus op ingaan. Maar alsnog vind ik het een heel goed initiatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s