Fashion/Summer/Trends

Trends: Color Blocking

776164328_029

Dé modetrend van deze zomer is color blocking, een trend waarbij je felle kleuren kunt combineren. Maar hoe is het mogelijk om deze trend nog ook eens chique te dragen? Durf jij het niet aan om kleuren te combineren, of weet je niet zo goed hoe je dat moet doen? Lees dan snel verder, ik wil jou graag inspireren met de leukste color blocking tips!

Color Blocking

Color Blocking betekent letterlijk het gebruikmaken van blokken kleuren in je outfit. Een blok is bijvoorbeeld een trui en een ander blok is weer een blazer. De kunst hierbij is om jouw outfit leuk te combineren met de juiste kleuren. Het is de bedoeling om het meest felle en opvallende kleuren te combineren met elkaar. Het liefst meerdere kleuren in één outfit. Kortom een outfit van felle kleuren die je normaal nooit zou dragen.

Combineren

Maar hoe combineer je eigenlijk je outfit? En waar moet je op letten? Hoe hou je het eigenlijk chique? Hieronder staan do’s en don’ts van deze modetrend.

Fel
Bij Color Blocking mag je felle kleuren en accessoires gebruiken hoe jij het wilt! Je kan geen fouten maken. Maak vooral gebruik van primaire kleuren zoals blauw, geel, rood en groen. Alle kleuren zijn te gebruiken, zelfs pasteltinten of herfstkleuren.

Kleuren
Aangeraden is om gebruik te maken van effen kleuren. Je blazer bevat bijvoorbeeld maar een kleur, en niet meerdere kleuren. En je trui weer een ander kleur en natuurlijk ook jouw broek. Gebruik het liefst drie kleuren voor color blocking. Meer kan natuurlijk ook.

color block 3

Geen prints
Het is natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk kleuren te gebruiken. Maar hou het weer ook ‘rustig.’ Met rustig bedoelt men om geen prints te dragen. De felle kleuren en een print maken je outfit gauw ordinair. Plus prints zorgen voor een verstoring van je totale outfit. Dus hou het alleen op de felle kleuren en laat de tijgerprint zitten. De trend is namelijk zelf al druk genoeg.

Goud
Bij Color Blocking staat goudkleuren heel mooi bij deze trend. Juist omdat er gebruik wordt gemaakt van felle kleuren (zoals geel, oranje, rood, groen) staat goud heel mooi bij jouw outfit. Denk dus vooral aan gouden accessoires die je thuis hebt.

Chique
Bij color bloking hoort chique, ga daarom niet in wijde goedkope ‘Hawaii’ t-shirs lopen. Hou je outfit strak en stijlvol. Draag het ook niet met prints of sneakers.

Colour-blocking-Ralph-Lauren-Big-Pony-20121-e1349966074895

Rustig

Duik je kledingkast in en bekijk de items/kleuren kleding goed. Denk eraan dat pasteltinten of herfstkleuren ook mogen. Zolang je het combineert met verschillende kleuren. Wil je toch je outfit best rustig houden? Combineer het dan met een witte trui of witte broek. Zolang je ander items wel kleur hebben.

Make-up & Nails

Color Blocking is ook te vinden in make-up. Zo kan je verschillende kleuren oogschaduw combineren. Let wel erop dat je geen pipo de clown effect krijgt. Wat ook leuk staat is je nagels color blocken. Want hoe vrolijk ziet dat eruit, als je verschillende nagellak kleuren gebruikt. Of doe een een keer gek, en gebruik twee verschillende kleuren lippenstift; bovenlip roze en onderlip rood.

Shoes

Om je outfit compleet te maken, kan je je schoenen ook color blocken. En daarmee bedoel ik niet twee verschillende schoenen te dragen! Nee, gebruik een felle kleur pumps zoals blauw, of leuke roze sandalen. Een absolute don’t is om sneakers te dragen. Laat je allstars staan, omdat sneakers stoer zijn en meestal niet chique staan.

untitled-2

Kortom: Color Blocking is makkelijk en leuk te combineren!

Wat vind jij van de trend Color Blocking?

Advertenties

2 thoughts on “Trends: Color Blocking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s