Beauty/News Flash

Newsflash: Photoshop

De Hongaarse zangeres Boggie, wordt ze in haar videoclip ‘Noveau Parfum’ in real-time geretoucheerd. De clip laat de wereld van Photoshop zien. Het is de zoveelste klacht naar de onmogelijke schoonheidsideaal voor vrouwen. In ongeveer drie minuten zien we de ‘girl-next-door’ zangeres veranderen in een glamour zangeres. Het is een ware digitale transformatie.

Boggie ziet er in het begin van de clip moe uit, heeft donkere kringen onder haar ogen en draagt geen make-up. Haar haren zit verward en niet gestyled. In een paar minuten is de zangeres onherkenbaar nadat ze digitaal gefotoshopt is. Haar huidskleur, vorm en kleur van haar ogen passen ze aan. Maar ook haar tanden maken ze witter, en haar lippen krijgen een ander vorm. Zelfs haar kapsel krijgt een ander vorm. Ook spelen ze in op de belichting waardoor haar huid een gezonde gloed krijgt.

Boogie-song-Nouveau-Parfum-photoshop-feeldesain
Het resultaat? Een glamour vrouw die niets lijkt op de echte zangeres die we in het begin van de clip zien. Boggie wil met haar videoclip de aandacht vestigen op de bewerking van vrouwen, Photoshop en de streving naar perfectie. Het schoonheidsideaal is onrealistisch. Zo onrealistisch, dat er van Photoshop gebruik wordt gemaakt. ‘Ik ben een mens, geen product,’ zingt zij in het refrein.

Wat vind jij van de clip?

Bron: HLN.be

Advertenties

5 thoughts on “Newsflash: Photoshop

  1. Bizar!!! Wat je allemaal wel niet met Photoshop kan he… Echt knap eigenlijk! Wel goed dat ze hiermee dit onder de aandacht brengt. Niet dat ik vind dat het slecht is hoor. Helemaal niet. Zolang we allemaal maar goed in ons achterhoofd houden dat we vaak naar een veel mooier iets kijken en vooral niet daarop willen gaan lijken of daarin mee willen en bij onszelf blijven. With love ♥ S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s