Beauty

Beauty: Dure creme vs Goedkope creme

Volgens mij heeft iedereen thuis wel een Niveau crème in blauwe blik. En de crème De La Mer is juist een creme wat niet zo bekend in Nederland is. Het gerucht gaat jarenlang dat de crème van De La Mer precies hetzelfde is als de Nivea crème. Ze hebben precies dezelfde ingrediënten en de basis van de crèmes staan gelijk aan elkaar.

slika-_original-1378980714-934733

Crème De La Mer
Opvallend is dat de dure crème razend populair is in zowel Amerika als Engeland. Ze gaan zelfs als warme broodjes over de toonbank! Een wondermiddel is het als we de celebrities mogen geloven. Maar vaak is het zo dat je meer voor het merk betaald dan voor de bestandsdelen in de crème zelf. Afgezien van zeezwierextract zijn deze twee crèmes volgens velen ongeveer hetzelfde. Het is natuurlijk niet niks, zo een potje crème kost 80 euro!

Nivea
Nivea is spotgoedkope huis-, tuin- & keuken crème die je altijd en overal voor kunt gebruiken. Kate Winslet is een beroemde gebruikster van Nivea. Heb je droge handen, armen of benen? Een veegje Nivea lost het op. Wel is het een vettige crème, dus als je het gebruikt, gebruik het een beetje.

cremes_thumb_550x275

Journaliste Claire Cisotto van Daily Mail heeft ook van de geruchten gehoord en gaat op onderzoek uit; Kan de Nivea Crème van € 1 concurreren met Crème De La Mer van € 80 euro?

Onderzoek
Volgens Daily Mail werkt het onderzoek als volgt: Claire smeert op de ene helft van haar gezicht de goedkope crème  (Nivea). Op de andere helft smeert ze de dure crème (De La Mer). Dit blijft ze gedurende een maand doen, zodat  het effect van de crèmes te zien is. Claire: “Voor mijn linkerkant heb ik 30 dagen lang Nivea (€ 0,90 voor 30 ml) gebruikt en voor de andere kant Crème De La Mer (€ 79 voor 30 ml)”

Botox
Vier weken lang houdt Claire een dagboek bij. In de eerste week valt het haar schoonheidsspecialiste op dat de linkerkant van haar gezicht (Nivea) meer gloeit.  De tweede week, stopt ze met de Crème de La Mer, omdat het gebruik van de crème te tijdrovend is. Ze moet het namelijk opwarmen. In de derde week ziet zowel zij als haar collega’s verschil in haar gezicht. De linkerkant (Nivea) van haar gezicht ziet er voller uit en bevat minder lijntjes. En in haar laatste week vraagt haar zus of ze botox gebruikt.

 test_thumb_450x471

De uitslag
Na vier weken is er een duidelijk resultaat. En de winnaar is… Nivea crème! Nivea hydrateert beter en roodheid is minder. Verder zijn de lijntjes op het gezicht minder. Claire vindt beide kanten van haar huid goed aanvoelen. Maar als ze alles weegt, zoals tijd en prijs, dan vindt ze toch Nivea de winnaar.

Welke crème gebruik jij en wat vind jij van de uitslag?

Bron: Daily Mail

Advertenties

5 thoughts on “Beauty: Dure creme vs Goedkope creme

  1. Dure crèmes zijn echt niet zo extreem veel beter dan de merken zelf beweren. Ik hoorde laatst bijvoorbeeld dat er in de crème van LaPrairie maar 1 ingrediënt meer zit dan die van Nivea. En voor Nivea betaal je zo’n 10-15 euro, tegenover ongeveer 185-500 euro van LaPrairie. Weet niet 100% zeker of dat verhaal ook klopt, maar dit resultaat verbaast mij daardoor weinig 🙂 Het is vaak vooral de verpakking en het merk waar je zo veel voor betaald.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s