Love

Tips: Eerste hulp bij een gebroken hart

Weg met de gesnotter, gehuil en zelfmedelijden. Ik heb voor jou de tips om met liefdesverdriet om te gaan!

Er zijn duizenden manieren om over je liefdesverdriet heen te komen. Er bestaat geen goede of juiste manier, iedereen verwerkt zijn pijn of verdriet op zijn eigen manier. Toch heb ik paar tips die je misschien kan gebruiken. Tips waardoor je liefdesverdriet wat minder wordt.

beautiful, bitch, boy, broken heart

Tip #1: Zoek afleiding
Neem een hobby, een nieuwe look of ga op vakantie. Het is tijd voor een frisse start!


Tip #2: Eet chocolade

Misschien een rare tip… maar het is officieel bewezen dat in chocolade een stof zit waardoor je gelukkig  gevoel krijgt! Let wel op dat je niet teveel eet, want dat is natuurlijk ook niet goed.

broken heart, cake, chocolate, food

Tip #3: Luister muziek
Een manier om je beter te voelen (of in ieder geval de pijn te verwerken) is om muziek te luisteren. Met muziek op, kun je je emoties eens even helemaal laten gaan. Sla een teddybeer in elkaar (terwijl je muziek luistert) of huil totdat je geen tranen over hebt. Het kan allemaal!  je moet alleen het juiste nummer vinden met jouw daad.

Tip #4: Praten, kletsen, babbelen
Om je aandacht even bij wat anders te leggen dan bij je ex, is het misschien leuk om met je vriendinnen af te spreken. Ga iets leuks samen doen en praat vooral over je gevoelens. Dus stort je hart uit bij je vriendinnen, ze bieden je wel een luisterend oor aan.

broken heart

Tip #5: Snaaivoer, leesvoer, tissues
Vooral de eerste week is moeilijk. Schaf daarom veel snaaivoer (chocolade), leesvoer (romans) en tissues voor de huilfilm. Jij mag ook zwak zijn.

Tip #6: Accepteer
Accepteer dat je liefde met je ex echt voorbij is. Zo slecht is het single leven niet. Ga lekker stappen, flirt erop los en ontmoet nieuwe mensen. En vooral accepteer jezelf. Jij mag er ook wezen. Laat je niet wijsmaken dat alles jouw schuld was. Jij bent wie je bent en zo moet je ook blijven.

:) | via Tumblr

Tip #7: Herinneringen
Haal spullen weg die je aan je ex herinneren. Natuurlijk hoef je niet alles weg te gooien, maar het is  beter voor je als je niet de hele tijd naar hoeft te kijken. Ga ook niet je ex telkens smsen of bellen en smeken om het opnieuw te proberen. Het is niet voor niets uitgegaan. Als het niet werkt, dan werkt het ook niet. Er zijn genoeg vissen in de zee.

beautiful, boys, broken heart, girls

Tip #8: Life goes on!
Een ding is zeker; het komt allemaal goed. Weet dat na regen komt zonneschijn. Je zult zien dat je na je verdriet alleen maar een sterker mens wordt. Er zijn genoeg mooie dingen in het leven, kijk maar om je heen!

come  | via Tumblr

Do’s

  • Zoek afleiding: spreek af met vriendinnen, ga uit, neem een ander look en zoek een hobby
  • Ontmoet nieuwe mensen.
  • Maak jezelf mooi: nieuwe kleding, nieuwe kapsel of make-up. Alle beetjes helpen om er zelfverzekerd door het leven te gaan.
  • Let op je voeding; blijf wel gezond eten.Untitled

Don’ts

  • Je mag best wel zelfmedelijden hebben, maar er zijn grenzen! Weet dat het leven  gewoon doorgaat.
  • Neem geen wraak op je ex. Zet hem uit je hoofd, richt je op je toekomst.
  • Ga ook niet stalken. Smsen, bellen, mailen en contact opnemen met hem helpt niet. Door hem te stalken gaan je gevoelens ook niet sneller verdwijnen.
  • Niet de hele tijd in bed liggen. Ga de wijde wereld in en laat jezelf zien!

adorable, black and white, celeb, chanel

Liefdesverdriet is nooit leuk. Hoe rot het ook is, weet dat het niet het einde van de wereld is. Je gaat heus wel iemand anders tegen komen! Maar tot die tijd blijf je lekker gelukkig met jezelf 😀

Wat zijn jouw liefdesverdriet tips?

Xx Kaoutar

Advertenties

5 thoughts on “Tips: Eerste hulp bij een gebroken hart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s