Cooking

Recept: Patak’s Currypasta

In de kookboeken van Jamie Oliver wordt soms currypasta van Patak’s gebruikt. Ik kon het nooit in de supermarkt vinden, dus verving het altijd maar met iets anders. Een tijdje geleden kwam ik bij een toko in Hilversum en zag opeens een hele rij van de currypasta staan. Ik besloot er een mee te nemen… en het was lekker! Daarom nu twee recepten waarbij de currypasta wordt gebruikt. Je moet wat meer moeite doen om aan de potjes te komen, maar het is het zeker waard.

Ik zag laatst trouwens bij de AH ook opeens potjes van Patak’s staan. Ik heb het net even gecontroleerd op de webshop van de AH, maar dit zijn kruidenpasta’s. Dit is niet de versie die ik bedoel. Kijk in de toko in de buurt, die hebben ze vaak wel.

Recept van gegrilde ossenhaas met naanbrood en salade.

(vier personen)

Benodigheden:

* Vier ossenhazen (ander vlees, zoals biefstuk, kan ook worden gebruikt).

* Een pak met twee naanbroden, maakt niet uit welke smaak.

* Een groot blik kokosmelk (400 ml).

* Een zak sla naar keuze.

* Komkommer.

* Tomaten.

* Dressing voor de salade, bijvoorbeeld honingmosterdsaus.

* Een pot Patak’s currypasta. Ik gebruik voor dit gerecht Rogan Josh, maar het maakt eigenlijk niet uit welke smaak je neemt.

Sla de ossenhaas met een vleeshamer, totdat het stuk vlees ongeveer overal dezelfde dikte heeft. Als je geen vleeshamer hebt kan je ook een deegroller gebruiken. Wikkel er dan wel folie omheen. Dit moet trouwens ook als je vleeshamer helemaal van hout is gemaakt. Wrijf de stukken vlees in met de currypasta, gebruik hiervoor ongeveer de halve pot, en leg ze even apart zodat de currypasta in kan trekken.

Zet de grill aan, zodat deze kan opwarmen. Stop de sla in een schaal. Snijd de tomaten en de komkommer in stukjes en stop deze ook in de schaal. Doe de dressing erbij en hussel alles even door elkaar. N.B.: als je voor grotere eters kookt kan je ook extra groenten of fruit aan de salade toevoegen, zoals maïs, ananas, radijsjes, e.d.

Doe de naanbroden in de magnetron/oven (zie voor tijd de verpakking). Zet een pan op het vuur en doe daar de kokosmelk en de rest van de currypasta in. Roer totdat het goed gemengd is en laat het rustig warm worden. Leg het vlees op de hete grill. Draai het af en toe om. Snijd na een paar minuten het vlees doormidden om te zien of hij genoeg doorgebakken is. Dit hangt af van wat je zelf lekker vind.

Haal het vlees van de grill als deze genoeg doorbakken is en leg het op een snijplank. Snijd de stukken vlees in plakken en zet de snijplank op tafel. Haal de naanbroden uit de magnetron/oven en zet deze samen met de salade ook op tafel. Controleer of de currysaus warm is. Deze kan je zowel in een aparte kom gieten of gewoon in de pan op tafel zetten.

Doe van alles een beetje op een bord en giet de currysaus over het vlees. Eet smakelijk!
Liefs, Sarah

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s